Europeisk HS-konferanse i Praha

Onsdag 1. september 2010  — Fredag 3. september 2010

De förste dagene av september samlet drøye 650 delegater seg i Praha for å utveksle kunnskaper og erfaringer om Huntingtons sykdom.  Forskere fra hele Europa, USA, Canada og Australia la frem resultater fra sine nyeste prosjekter. 

-Det er spennende å høre om det som skjer. -Selv om jeg ikke forstår alt forskningsstoffet som blir presentert får jeg helt klart et inntrykk av at her jobber mange flinke mennesker for å løse gåten og finne en medisin, sier en av LHS`tre utsendninger på konferansen, Anne Grete Gjönvik.  -Det er inspirerende, avslutter hun för hun haster inn til neste forelesning. 

Norge markerte seg positiv på konferansen.  Arvid Heiberg var en av de förste på scenen for å debattere om temaet CAG-repetisjoner.  Tromsö og Vikersund kurbad var godt representert og presenterte sine rehabliteringstilbud.  De får stor oppmerksomhet og mange misunner oss! 

-Mitt hovedinntrykk fra denne konferansen er at det stor gjennombruddet ennå ikke er gjort, sier LHS`s andre utsending, Astri Arnesen.  -Forskerne forstår mer og mer av ulike prosesser i cellene og mellom cellene.  -Det er både positivt og litt frustrende.  -Frustrende fordi det tar mer tid enn jeg hadde håpet, men positivt fordi det gir flere muligheter for hvor man kan "gripe inn" med medisin.  -Faktisk bruker det store forskningsfondet CHDI  (Cure Huntingtons Desease Investigation) mer enn 60 millioner dollar pr år på rene medisin-forsök. 

Les Euro-hd`s eget nyhetsbrev fra konferansen her: Newsletter 

Publisert 08.06.2015 16:08:34
Get Adobe Reader Read file
 EHDN nyhetsbrev, okt. 2010Til toppen